Respons

Skriver brev

Vi började hålla kurser 2003, och sedan dess har vi hållit snart 300 kurser, vilket förstås innebär att vi har fått massor med respons på det vi erbjuder. Ofta är det alldeles överväldigande respons vi får, och en del av det kan du läsa här.
En del respons kommer från kursen Kärlek, Liv & Lust, som var föregångaren till TantraLila.

Tunn linje

Dina kurser har lett till så otroligt mycket positivt i mitt liv så det är obeskrivligt.

Mathias, april 2017

Tunn linje

Hej Calle!
Tack för en härlig helg! Jag känner mig väldigt omtumlad och djupt berörd av all kärlek och beröring som jag fått och har fått ge. Jag var, som du vet, duktigt nervös i fredags eftermiddag när jag klev in i lokalen. Kändes mycket ovant att omges med så många nakna okända människor men jag vande mig väldigt snabbt.

Du och Åsa lyckades verkligen skapa en mycket trygg, avslappnad och kärleksfull stämning.

Bra och nyttiga övningar.
Utmanande och utvecklande.

Nu känner jag mig oerhört öppen i hjärtat, full av kärlek, sexig, kåt och attraherad av andra. Det är så skönt att efter många år har levt ”avstängd” äntligen få kontakt med min sexualitet och åtrå. Mycket starkt! Och underbart härligt! Den avslutande övningen med kärleksgåvan var helt fantastisk. Vågade klä av mig helt naken och det är jag så glad för. Trodde jag skulle svimma av njutning!! Vilka fina människor! Och vad mycket kärlek! Åh det är så man kan bli tokig… ha ha 😉

Nu har jag anmält mig till Sexsibility på Ängsbacka i sommar. Resan har bara börjat…

Tack Calle!

Kärlek och kramar

Karin, april 2016

Tunn linje

Tankar efter Tantralila

Våren är tantrisk och nyckfull
hon rör sig sakta, sakta
stannar upp och tar ett steg tillbaka
sår ett frö av längtan
kärleksfullt retar hon mig
försvarslös och outsprungen
utlämnad, ser inte ljuset
känner hennes andetag men hör dem inte
inkapslad, kan inte röra mig
känsliga händer över mig
berör mig genom mitt sköra skal
lockar ut mig i vårljuset
varma läppar omsluter mig
sakta låter hon mig slå ut i blom
hon befriar mig
ger syre till min hungriga kropp
låter mig smaka hennes safter
jag växer och jag är underbar
hon gör mig vacker
och jag älskar mig själv

Tack broder,

Mathias, april 2016

Tunn linje

Hej

Tack för en underbar helg!
Jag kom dit som oskuld och vågade knappt krama en tjej och åkte visserligen därifrån som oskuld men jag hade utvecklats en hel del bla. genom mys, kramar, hångel och kyssar

Innan kursen visste jag inte mycket om tantra och sex men nu har jag gläntat på dörren till kärlekens värld.
Ni lyckades skapa en härlig och mysig stämning och det var en trygghet som låg i luften.
Roliga och utmanande övningar som vi skapade tillsammans.
Det var också perfekt med diverse mums i pauserna.

Jag gillade upplägget och det var väldigt bra när vi satt i en ring och alla fick dela med sig av vad man hade att säga, det kändes som en viktig bit.

Vi var som en stor familj där alla fick vara sig själv och att alla blev accepterade för sina olikheter och erfarenheter och det fanns alltid någon att prata med eller krama om man kände ett behov av det.
Skulle kunna tänkt mig att man kunde tagit bort någon övning och haft lite mer mystid, typ ormgrop.

Ett stort tack för en lärorik och mysig helg!

Anders, april 2016

Tunn linje

Surrender

Att kapitulera, riva sina skyddsnät och sänka garden. Jag fick uppleva flera möten på Tantralila där deltagare gav efter och släppte in den stora kärleken i sina hjärtan. Som kristen kallar jag det att öppna sitt hjärta för Gud. Att få möta en medmänniska i den blicken är en underbar gåva. Så annorlunda än den ”underkastelse” som jag tidigare förknippat med ordet surrender. Helt plötsligt förstår jag att det handlar om att kapitulera för att släppa in kärleken snarare än att ”driva ut djävulen” vilket jag kanske tänkt tidigare. Tal om underkastelse och underordning har ju så svårt att hitta rätt i vår vanliga jämlikhetskultur. Men här sker det mysterium som vi i kristen tradition kallar syndernas förlåtelse. Att befria oss från det som hindrar oss att leva fullt ut.

Är det då någon som tror att synden ligger i att dansa naken med andra kvinnor och män eller för all del att bli kåt inför de underbara människor man möter så har man fått det hela om bakfoten. Det är att vara människa. Och det är för att vara människa fullt ut som vi öppnar oss för den kärlek vi kan möta när vi sänker våra försvarsmurar.

Jag tror fortfarande att det är Gud som förlåter synder med mitt språkbruk. Och Calle, du är ingen ny Jesus. Men kanske en reinkarnation av predikanten Frank Mangs som på 1900-talet visade många människor vägen till en andlig förståelse. Mangs mötte en gång en stor församling som var hämmad av strikt religiositet som värn mot sin sårbarhet. Mangs talade som predikant om att han inte hade något att säga dessa människor eftersom Gud var tyst. Då hände undret. Människor släppte garden och öppnade sig för sin sårbarhet. Det blev ett underbart möte genomströmmat av Guds kärlek. Denna andlighet är universell och min avsikt är inte att som så ofta sker låta ett religiöst språk stå i vägen för förståelsen mellan människor. Ge den kärleken ett ord som just du förstår. Det var för övrigt samman religiösa försvarsattityd som var anledningen till Jesu kritik av fariséerna vilket även hindrade dem att få verklig kontakt med gudomlig kärlek.

Jag har ännu en väg att gå själv för att öppna mig helt för denna kärlek men ni har hjälpt mig en bra bit på vägen. Jag är en ”svårtuktad” själ.

Tack käre Calle och underbara Lisa för en fantastisk helg tillsammans.

Anders

Oktober 2015

Tunn linje

Hej Calle,

tack för ännu en underbar kurs! Varje nytt tillfälle har gett nya kickar, mycket naturligtvis för att det är nya konstellationer av människor men framför allt på att du har en suverän förmåga att komponera bra program ur din stora verktygslåda.
Du har också snabbt en känsla för hur just den här gruppen fungerar. Det gör att det varje gång blir olika men alltid harmoniskt. För mig var inget av momenten nytt men helheten var ändå utvecklande och att få lite smisk på rumpan var ju inte så farligt!
Lisa som assistent ska också ha en eloge, rolig, lite vild och härligt uttrycksfull!

Varma hälsningar

Lasse

Oktober 2015

Tunn linje

Fantastiskt rolig och givande kurs! Ditt lekfulla anslag fick mig att ta mig över ett staket som jag kämpat med ganska länge. Går omkring med ett brett leende och känner verkligen kärlek till mig och min kropp. Och till hela världen i största allmänhet. 😊

Tusen tack och jättekram!

Annika

Oktober 2015

Tunn linje

Tack för en spännande och givande helg. Så oerhört olikt allt jag någonsin gjort tidigare – då känner man att man har vuxit.

Först och främst: genialt upplägg! Att övningarna var utformade så att de kunde innehålla allt från massor av intimitet till ingen alls beroende på vilken laddning som fanns mellan deltagarna, det funkade verkligen bra. Det blev aldrig obekvämt åt något håll. Riktigt bra.

Tryggheten inför hur övriga deltagare ska bete sig är ju central och den var fullständig. Det är förstås just de andra deltagarnas förtjänst, men även kursledaren måste ju få ta åt sig av att ha lyckats skapa den känslan av trygghet i att jag kan bara hänga med, sluta ögonen eller vad det är, och det är ingen som kommer att göra några övertramp mot mig. Mycket bra.

Slutligen. Musiken. Hur bra som helst. Perfekt hela vägen.
Känslan två dagar efteråt är att ha upplevt en viktig startpunkt i livet. Tack för det.

JR

Januari 2015

Tunn linje

För det första vill jag säga att kursen var jättebra!
Kul övningar och förbaskat bra musik. Älskade sista övningen då man skulle ge en Kärleksgåva…. 😉
Du är superduktig på att få alla glada och i rätt stämning.
Du är bäst på att se till att snacket hålls igång, utan att folk känner sig obekväma eller tvingade att tala själva.
Energinivån hålls uppe utan att man tappar fokus eller fotfäste.
Verkligheten utanför är som den är men känns lättare att ta emot efter din kurs.

Stor kram

JN

Juni 2014

Tunn linje

Hej Calle,

Den naturskönt belägna kursgården Skeppsudden stämde för mig redan vid ankomsten till en grundton av sensualism. Miljön, vädret, maten och MÄNNISKORNA, ja allt detta tillsammans bådade gott!

Calle, Du håller hela tiden ett härligt tempo och genom lekfullheten testade vi olika beteenden som berör livet också i en mycket bred bemärkelse med användbarhet i många situationer samtidigt som vi blev en grupp som stöttade varandra. Inte kände vi någon blyghet för varandras nakenhet! Det Magiska rummet fyllt av Vänner är en realitet och man vågar blottlägga också de svaga sidorna hos sig. Så får man också i sin sårbarhet och svaghet kraft till att växa i styrka.

Jag vill inte vara utan något av det som vi gjorde tillsammans. Jag har passerat spärrar inom mig och upplevt hur ett helt liv av krampaktig självkontroll vid några tillfällen totalt fick släppa greppet om mig i en hisnande explosion som jag inte trodde var möjlig för mig, dessutom tillsammans med andra, vilket gav både tårar av glädje och smärta. Tack alla och ett speciellt tack till Er, ni vet vilka jag menar, som kom fram med den tröstande handen och varma famnen och manifesterade det Varma rummets omsorg precis i rätt ögonblick! Det var stort för mig och fyller mig fortfarande med varma känslor!

Rörelserna, den intensiva frigörande dansen av våra smyckade kroppar, den sensuella nära beröringen, allt detta gjorde att trötthet inte existerade för mig. För att inte tala om vilken underbar Kärleksgåva Vännerna gav mig som avslutning! Vilken njutning, Tack!

Hemkommen har jag en inte helt definierbar känsla i min kropp. Jag är verkligen tagen, berusad av Kär lek? Vad du är skön min vän, ja du är ljuvlig!

Min rekommendation – gå kursen, det är lekfullt, sensuellt, utmanande och utvecklande!

Ett stort Tack till dig Calle för din entusiasm och ledning och för att du skapar denna plattform för prestigelösa möten människor emellan men också till inre möten med oss själva, ibland jobbiga men så utvecklande!

Att få vara någon till välsignelse är en stor gåva!

Varma hälsningar!

Claes

September 2013

Tunn linje

Hej Calle,

Varmt tack för en fullständigt omtumlande upplevelse! Jag är fortfarande 5 dagar efteråt hög som ett hus. Den vånda och beslutsångest som jag kände innan jag vågade anmäla mig känns efteråt som fullständigt onödig.

Det blev tre dygn med dans, lekar, meditationer, allvar, bus, härliga vackra inspirerande medmänniskor, en hängiven assistent och en cool ledare som lät oss deltagare stå i centrum.

Mitt råd till alla som är nyfikna på kursen: Läs kursbeskrivning och ”frågor och svar”, allt som står där stämmer till 100%, även om man kanske inte fattar allt innan kursen. Är du fortfarande intresserad eller nyfiken så anmäl dig, det finns inget att vara rädd för!

Jag lever i en lycklig parrelation men kom, med min partners goda minne, ensam till kursen. Det gjorde att jag kanske fick sätta mina gränser lite snävare än de singlar som var med men hela grejen är ju att det var jag som bestämde vad jag ville göra. Jag är glad och stolt över att jag kunde komma hem och utan omskrivningar (och utan att lämna ut nån annan) berätta vad jag varit med om.

Enda risken med denna kurs är att den, i likhet med andra droger, kan vara beroendeframkallande. Jag väljer att se det som en möjlighet och får fundera på vilken nästa kurs kan bli.

Varma hälsningar

Lasse

September 2013

Tunn linje

Tantralila kom till mig när jag behövde just en sådan gåva och var redo att ta emot den. Det var intressanta och viktiga dagar. Samtidigt var det förmodligen det galnaste och roligaste äventyr jag hittills upplevt.
Jag kan bara säga en sak…. Tack!

Varje dag gör vi val. Varje dag händer det saker som påverkar vad som följer därefter. Men sällan känner man att nu, just nu, vänder livet och tar en annan riktning. För mig var trumresan i slutet av kursen en sådan upplevelse. Den resan har blivit inledningen på en annan resa och jag är så förväntansfull på vad som ska komma.

Ett har jag i alla fall redan lärt mig…

Allt som finns är
det som finns här.
Njut av
det som finns här.

Än en gång… Tack, för att du inspirerar mig.

Kram!

Åsa, november 2012

Tunn linje

De kommentarer från tidigare kursdeltagare som följer här nedanför gäller kursen Kärlek, Liv & Lust, samt den första versionen av TantraLila, då min kära hustru Jennie fortfarande var med som kursledare. Jag har med den responsen, eftersom TantraLila i hög grad bygger vidare på kursen Kärlek, Liv & Lust, både innehållsmässigt och i målinriktning. Den största skillnaden är att kursen nu drivs av mig (Calle) enbart.

Tunn linje

Hei, Jennie og Calle!
Takk for et veldig bra kurs for noen helger siden. Det har gått noen uker nå, og jeg har fått landet inntrykkene etter kurset. De første dagene var det som om jeg hadde vært på reise til en annen planet. Kanskje har jeg det også 🙂

Jeg var ikke helt sikker på hva jeg gikk til da jeg kjørte til Ângbacka og Tantralila, men forventningene jeg hadde til innholdet i kurset ble virkelig oppfylt! For meg ble kurset en døråpner til å bli bedre kjent med meg selv. Jeg fikk utfordret meg og åpnet opp øynene for nye perspektiver på seksualitet, og energien som kan frigjøres gjennom fokus.
Jeg meldte meg på kurset først og fremst fordi det fokuserte på det enkelte menneske, og ikke på par. Jeg var derfor kanskje ikke nok forberedt på hvordan vi kursdeltakerne kom til å fungere sammen. Nå, i ettertid, tenker jeg at jeg har vært utrolig heldig som har fått utfordre meg selv sammen med noen fantastiske, varme, åpne, ærlige, nyfikne og ikke minst ulike mennesker. Kanskje er det de andre deltakerne jeg har lært mest av? Uansett, vi hadde ikke blitt en så bra gjeng uten deres kunnskap, trygghet og fleksibilitet – og ikke minst romslighet for at alle deltakerne er ulike.

For meg var kurset et viktig skritt på min reise, jeg er veldig fornøyd og stolt over å ha vært en del av første kurset i Tantralila.

Håper dere får en flott sommer!

Hilsen Per, maj 2012

Tunn linje

Hej Calle & Jennie!

Stort tack för all värme, kärlek, och framförallt för att ni är så duktiga på att skapa ett rum av trygghet, mod, kärlek och lek under TantraLiladagarna på Ängsbacka. Om jag jämför med förra kursen och gruppen som givetvis färgade den med sin dynamik var den mer drivande och ”rakt på” i ett ganska högt tempo. TantraLilakursen upplevde jag som mer inkännande, subtilare med väl utvalda övningar som ni förankrade tydligt och konkret även på ett djupare plan.

Den sexuella energin är en universell, själsligt läkande och livsbejakande urkraft oavsett vilken form den uttrycker sig i. Rätt använd förstås:)

För mig, mitt i livet, kroppen förändras och det är totalkaos i hjärna och hjärta och med ett byggprojekt som är lika skrämmande som spännande har flödet i mitt skapande delvis avstannat. Som en flaska mineralvatten utan kolsyra där dagarna på kursen fungerade som sodastream och som syfte att bli min egen sodastream. Otroligt kul och gör det gärna igen och igen men jag vill bubbla på egen hand även när det är ”Måndag hela veckan”:)

Tack för att ni finns!

Katarina, maj 2012

Tunn linje

Jag vill tacka för en mycket givande och lärorik kurs !!!
Jag är väldigt glad att jag tog mod till mej och anmälde mej till kursen.
Mötet med alla dessa fantastiska människor som gav så mycket av sig själva !!! Och inte minst ni !!!
– Ni gör en otrolig insats för en bättre och fredligare värld – Make love not war !!! Tack än en gång !

Nu går jag omkring och funderar på hur jag ska förändra min vardag för att kunna leva och tillämpa mina nya lärdomar !!
Att våga bryta upp – välja att tänka nytt – välja glädje och att njuta av livet !!!

Kärleksfulla hälsningar från Janne !

Janne, april 2010

Tunn linje

Hej kära ni!

Jag tycker att ni är fantastiska! Och att ni gör detta så himla BRA! Var och en för sig och tillsammans! Ert arbete är en stor, välsignad och välbehövd gåva till oss alla som kommer i er väg!

Underbart också att vi kom varandra så nära under kursen!
Jag går omkring och är konstant lycklig – över livet och att vara en del av det och välja kärlek!
Yes för en tantrisk vardag!

All kärlek till er!
Ni har sannerligen gjort skillnad i mitt liv……Mmmmmm!
Innerliga kramar

Anna, november 2009

Tunn linje

Vilken härlig helg. Intimt och lättsamt gäng med massor av positiva vibbar.
Jag är evigt tacksam att jag fick möjligheten att delta. Känner mej hedrad.

Ni är helt otroliga på att förmedla kunskap i sex och kärlek. Beundrar er.
Er öppenhet och naturlighet gör att allt inom det sexuella känns så otroligt enkelt och skönt.
Vi är ett gäng lyckliga människor som går omkring med mysiga leende denna veckan.
Mmmmmm.. Det är så livet ska vara.

Massor av färgstarka kramar till er båda.
Lägger en gåva på mitt kärleksaltare varje kväll för er båda och ert blivande kärleksbarn.

Tack för att ni finns.

Corall, november 2009

Tunn linje

Hej Calle och Jennie!

Jag vill tacka er så hjärtligt ni är så avspända och samspelta tillsammans i workshopen om närhet ni ledde på Skeppsudden nu i helgen som jag var med på.

Ni medverkade till att skapa sån fin naturlig stämning i gruppen och jag vågade slappna av, vara naken tillsammans med andra, beröra andra och bli berörd själv och känna att jag blev kåt av att både beröra och bli berörd … det var helt underbart skall ni veta .. TACK!

Ni anar inte vad många fina ord flera tjejer har sagt till mig på kursen, dom tycker jag är modig och attraktiv och jag förstår av det dom säger, dom orden som värmer extra mitt hjärta, att dom ser på mig och förstår att jag har lite problem med min kropp.

Jag tillåter mig att blanda lite allvar och skämt här, men jag bjuder på mig själv sån är jag… Visst är det härligt att bli kåt men det är inte lika härligt när när ”resten av kroppen” är stel som den är på mig p.g.a. min Parkinson.
Men sex är faktiskt ett bra sätt att bli avslappnad av även för mig så klart!!

Tack för ett bra dos vitamin av kåthet i ett härligt paket!

KRAM

Kent, juni 2009

Tunn linje

Hej!

Ville bara tacka för kursen!
Det kan kännas jobbigt att möta sig själv på en sådan här kurs. Det blir en återspegling av den verklighet man möter där ute i vardagen.
För mig handlade det både om att sätta gränser och att öppna upp. Jag är så tacksam att jag fick göra det med sådana underbara människor som delade med sig så mycket av sig själva, precis som ni gör Calle och Jennie. Det kändes som vi var en enda stor familj!! Så mycket kärlek…
Å vilken fin avslutning vi hade J!

Jag ska försöka bevara denna underbara känsla av kärlek och värme som jag fick på kursen och sprida den till andra människor jag möter!

Tack än en gång!

Jag tror jag snart kommer igen!

Hälsningar

Åsa, juni 2009

Tunn linje

Hej Calle och Jennie!

Mmmmmmm….. Vad säger man efter en så här underbar fantastisk helg i en otroligt naturskön miljö……?

Jag är djupt tacksam för allt jag fått uppleva. Jag har, tack vare er fått chansen att öppna upp rum inom mig jag knappt trodde fanns.
Visst har jag anat att mina energier var starka men jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att det kunde vara så här Gudomligt vackert som det faktiskt är.
Jag känner av hela min själ att jag befinner mig i flödet, att jag känner en tillit till att allt hela tiden löser sig till det bästa.
Hos er fick jag ett par av mina vackraste och skönaste upplevelser (och jag har ju varit med om en hel del… haha).
Med hjälp av er båda och resten av gruppen lyckades jag skala av ett par tjocka sköldar jag byggt upp inom mig.
När dom lossnade och försvann kände jag så tydligt att jag öppnade upp mitt hjärta ännu mer. Underbar känsla.

Jag gick rätt många kurser förra året inom Mindfullness.
Jag känner att tantra är min nästa grej, den kompletterar mig och mitt liv väldigt bra.
Jag vill ha MER!!!!!!!!!!!!!!

Vi ses igen, på ett eller annat sätt. Det är jag säker på.

Puss och kram på er.

Cecilia, juni 2009

Tunn linje

Tack för en underbar kurs på Skeppsudden för ett par veckor sedan.
Jag tycker att ni båda är UNDERBARA personer som verkligen bjuder på er själva! Jag hade jättekul och vill gärna göra om det! Jag gillade även de andra deltagarna. Uppskattade inte minst pratstunderna vid matbordet och bastukvällarna.

Trevlig musik och dans, roliga övningar. Lite jobbigt var det också emellanåt, eftersom en del saker rördes upp, men jag tyckte ni var så enkla och naturliga och varför komplicera saker i onödan?! Ceremonierna vi gjorde sista dagen blev ett fint avslut på vistelsen. Maten var fantastiskt god och boendet magnifikt!

Tusen kramar till er båda!!

Åsa, november 2008

Tunn linje

Cirkus Eros - erotik för finsmakare

Spara

Annonser