Jag vill ha sex med dig, för att…

Min vän och kollega Charlotte Rudenstam deltog på denna min lekfulla tantrakurs TantraLila under den gångna helgen (23-25 januari 2015), och på sin blogg skrev hon vackra och tänkvärda reflektioner utifrån de upplevelser och insikter hon fått från kursen. Med hennes benägna tillstånd publicerar jag hennes bloggpost även här, som ett gästblogginlägg.

Tantrabonad på väggen - foto Charlotte Rudenstam

Tantrabonad på väggen – foto Charlotte Rudenstam

Jag går runt i rummet och möter människor som jag har umgåtts med hela helgen. När jag stannar till och möter någons blick ser jag kärleken i dem. Jag möter djupet i dem. Jag möter dem i sina kroppar och ibland något som är på en djupare än den fysiska uppenbarelsen. Så säger jag meningen:

– Jag vill ha sex med dig för att du är… och fortsätter med det som faller mig in i speglingen av just dessa ögon.

Jag gillar att möta världen på nya sätt, att lagom utmana mig, att tänja gränser utan att spräcka mig själv. På en Tantra Lila-kurs med Calle Rehbinder får jag många tillfällen att göra det… utmana mig på ett lekfullt sätt.

Att göra saker på ett nytt sätt kan vara hisnande. Jag har varit på många kurser i mitt liv, där det ofta ingår att ge något slags feedback till någon annan. Men det var faktiskt första gången jag blev uppmanad att börja feedbacken med just dessa ord … och att ta emot feedback från andra på samma sätt.

Att liksom höra ”jag vill ha sex med dig för…” och samtidigt ”jag uppskattar dig för…”. Alltså det finns en kittling i att säga de där orden om sex, för att de blir verkliga och overkliga på en och samma gång.
När de sägs finns varken tid eller möjlighet för att agera på dem… om det nu vore så att jag verkligen skulle vilja ha sex med någon av dem jag möter.
Å ena sidan kan det vara ett sätt att säga: ”Jag ser dig, jag ser skönheten i dig”.
Å andra sidan kan det vara att våga säga ”jag attraheras av dig”… och mottagaren behöver inte ens veta var på skalan jag befinner mig.

Det är att utmana mig själv, att vara i det okända landet en liten stund, och ge och ta emot budskapen på den nivå som är rätt för mig… och som jag vågar ta emot.

Jag tror de allra flesta skulle behöva leka och reflektera över leken en helg. Att gå på en Tantra Lila-kurs kan vara ett utmanande sätt att göra det, eftersom leken här innefattar kroppen, beröring och – för den som så önskar – en sexuell vibb.

Så jag har lekt med dessa ingredienser.

Jag har lekt med energin i mig, jag har hållit ett ridspö i handen,
jag har känt plastfolie mot min kropp,
jag har burit ögonbindel,
jag har följt och har fått leda,
jag har fått beröra och blivit berörd,
jag har fått säga ja till mig själv och känna in mina gränser,
jag har fått se glittret i andra människors ögon,
jag har fått se insikter som kommer parade med skratt och tårar.

Jag har sett livet, genom lekens ögon och fått inse ett av helgens mantran:
”Barnen tar lek på djupaste allvar.”

Så vad händer när vuxna, när jag, ger mig in i leken?
Jo, jag kan gå djupt… om jag vill… eller bara leka glatt och ytligt om jag vill.

Valet är mitt och jag gillar’t.


Charlotte Rudenstam

Annonser

Vägar till ett extatiskt liv

Extas

Extas är ett medvetandetillstånd som är bortom det ordinära, ett vad man kallar extraordinärt medvetandetillstånd, helt enkelt. Ett tillstånd som kan vara svårt att vara i ständigt, men som man kan välja att gå in i, när det känns rätt och riktigt. Extas handlar om att gå nära gränsen, nära livet, nära den totala upplevelsen.

Här följer några tips och idéer om hur du kan utveckla dina extatiska förmågor, och bli mer modig, hängiven, lekfull, nyfiken, naken och medveten, så att du ska kunna få uppleva denna förhöjda närvaro, ökade livsglädje och livskvalitet, njutning och intensitet som vi förknippar med extas.

 • Lev det du älskar – gör så mycket som möjligt av det du faktiskt älskar att göra, och håll allt som är tråkigt och dränerande på ett minimum.
 • Hängivenhet – vad du än gör, gör det av hela ditt hjärta, med entusiasm. Var för mycket!
 • Börja dagen extatiskt! – hur börjar du din dag? Med glädje och entusiasm, eller med ångest över allt du inte har gjort, allt du måste göra? Börja dagen med positiva tankar, kanske en meditation, en onanistund, en stunds dans, något vackert som ger dagen en bra början.
 • Älska din egen utveckling – bejaka din egen förändring och ditt eget växande.
 • Radikal acceptans – vänd allt till positiva möjligheter, acceptera och skapa, utan att behöva ändra på något
 • Carpe Diem – fånga dagen, fånga ögonblicket, njut av varje sekund, fullt ut.
 • Tag steget ut, låt dig falla – det du är rädd för kan vara din största energikälla. Våga möta din rädsla – gör din rädsla till din följeslagare.
 • Andas! – bli andningspositiv – andas djupt och ljudligt, ofta och regelbundet. Lär dig fler andningstekniker.
 • Gör ljud! – låt din kropp få uttrycka sig, även akustiskt.
 • Träna din PC-muskel – gör knipövningar, ofta!
 • Skaka på rumpan! – att röra på kroppen, särskilt bäckenet, frigör enormt mycket sensuell och sexuell energi i kroppen. Dansa din sexigaste dans!
 • Bejaka orgasmer och sex – mycket vill ha mer, och ju mer sex man har, med sig själv eller med en partner (eller flera), desto mer vill man ha. Se din orgasmiska potential!
 • Expandera din sexualitet – sex är så mycket mer än att knulla eller onani – utforska din egen sexuella karta, och hitta dina vita fläckar.
 • Omvärdera ålder – tänk om vi kan bli mer entusiastiska, mer levande, mer energiska, mer njutande med åren?
 • Ta hand om kroppsliga problem – fixa tänderna, ryggen, nya glasögon, gör det bästa möjliga av eventuella kroniska åkommor, fixa det som fixas kan. Det du inte kan fixa – gilla läget, se vad som är möjligt snarare än vad som är omöjligt.
 • Bli en del av naturen igen – kom ihåg ditt ursprung – sola, andas luft, krama ett träd, älska i på en äng, onanera i en bäck, ha picknick i en park, gå barfota i gräset.
 • Få helkroppsberöring – massage, taktil, långa innerliga kramar.
 • Kultivera nya relationer – öppna upp dig för nya möjligheter
 • Undvik sociala plikter, men öppna dig för sociala möjligheter – sociala förpliktelser kan vara mer dränerande och anti-extatiska än man tror.
 • Skapa ett ”extaslaboratorium” – en tid/plats/sammanhang för utforskande. Kanske med en partner, kanske med flera likasinnade – eller med dig själv!
 • Låt dina relationer förändras – livet förändras, och vi med det. Bejaka utveckling och förändring!
 • Säg NEJ! – att säga nej till sådant du faktiskt inte vill, sådant som dränerar dig, som förminskar dig, som begränsar dig, är ett mycket kraftfullt sätt att säga JA till dig själv.
 • Säg JA! – bejaka livet, dig själv, allt nytt och fantastiskt som finns i livet. Som ett barn med såpbubblor, eller en ny leksak.

Carl Johan Rehbinder 2012

Fantastisk respons!

Skeppsuddens kursgård - äppelträdgården

Och så har jag nu haft ännu en kurs på Skeppsudden, ännu en TantraLila i den paradisiska miljön som manifesteras i denna kursgård. Det blev en ganska liten grupp, men ack så mysig och intim, en mogen samling med stark inriktning på sårbarhet, öppenhet och personlig utveckling. Helt underbart, med andra ord.

Jag fick ett alldeles underbart brev från en av deltagarna – en unikt vacker och innerlig respons, så pass att jag vill visa den som en egen post här på bloggen. Läs och njut:

Hej Calle,

Varmt tack för en fullständigt omtumlande upplevelse! Jag är fortfarande 5 dagar efteråt hög som ett hus. Den vånda och beslutsångest som jag kände innan jag vågade anmäla mig känns efteråt som fullständigt onödig.

Det blev tre dygn med dans, lekar, meditationer, allvar, bus, härliga vackra inspirerande medmänniskor, en hängiven assistent och en cool ledare som lät oss deltagare stå i centrum.

Mitt råd till alla som är nyfikna på kursen: Läs kursbeskrivning och ”frågor och svar”, allt som står där stämmer till 100%, även om man kanske inte fattar allt innan kursen. Är du fortfarande intresserad eller nyfiken så anmäl dig, det finns inget att vara rädd för!

Jag lever i en lycklig parrelation men kom, med min partners goda minne, ensam till kursen. Det gjorde att jag kanske fick sätta mina gränser lite snävare än de singlar som var med men hela grejen är ju att det var jag som bestämde vad jag ville göra. Jag är glad och stolt över att jag kunde komma hem och utan omskrivningar (och utan att lämna ut nån annan) berätta vad jag varit med om.

Enda risken med denna kurs är att den, i likhet med andra droger, kan vara beroendeframkallande. Jag väljer att se det som en möjlighet och får fundera på vilken nästa kurs kan bli.

Varma hälsningar

Lasse

September 2013

Det är den sortens respons som gör att jag blir påmind om varför jag gör det arbete jag gör, och som verkligen visar hur viktigt det är.

Nästa TantraLila, den 15-17 november, kommer att bli lite annorlunda – det blir en något kortare variant, i en kurslokal i Stockholm. Det blir alltså inte kursgårdsboende. Boendet får man ordna själv. Det kommer mer information om det senare.

Möt sommaren på TantraLila!

Jennie på klipporna

I månadsskiftet maj-juni blir det återigen dags för TantraLila. Det är en tid då Skeppsudden är som allra vackrast, när våren står i full blom och sommaren är nära – när dagarna är längre än någonsin, och nätterna ljusa.

TantraLila är en dynamisk och lekfull kärlekskurs för alla nyfikna, sexuella livsnjutare som vill ha MER – oavsett kön, relationsstatus eller sexuella preferenser, och kursens fokus är urkraft, självbild, lekfullhet och njutning – på dina villkor.

Du kan uppleva extas, hänryckning, lycka, helande, eufori, njutning – av egen kraft och vilja, med hjälp av enkla tekniker och bejakande attityd. Teori varvas med praktik, och du får pröva ett antal lekfulla övningar, verktyg för förbättrad kommunikation och innerligare möten.

Vi kommer som alltid att erbjuda en mängd möjligheter för dig att erövra ny mark i ditt eget liv, och att kommunicera bättre. Ämnen som återkommer är Konsten att säga NEJ, Kärlekens 9 språk, tantrisk energi-BDSM, inkännande, respektfull och helande beröring, tantrisk andningsorgasm samt shamansk trumresa. Men det kan alltid bli en och annan nyhet och överraskning – kul för dig som har varit med förr…

TantraLila är vår version av tantra. TantraLila betyder just tantralek, eller lekfull tantra. Begreppet finns också i en särskild gren av tantra (vaishnava-sahajiya) som fokuserar på den äkta, rena glädjen, kärleken, leken, dansen, inspirationen och extasen.

Sexualiteten är en viktig del av vårt utforskande, men inte primärt i relation till andra, utan framför allt till oss själva. Vem är jag? Vad är jag? Vad vill jag? Vad vill jag inte? Vad vill jag… kanske? Vad är mina drivkrafter, min längtan, min önskan? Hur vill jag bli bemött, hur bemöter jag omgivningen, utifrån mina egna behov?

Alla är välkomna – singlar, par och andra konstellationer, homo, bi, hetero, queer, gamla, unga, män, kvinnor, fattiga, rika, långa, korta, smala, tjocka. Inget sådant spelar någon roll för denna kurs. Det enda som har betydelse är att du är nyfiken på dig själv i nya situationer.

Välkommen!

Vilken härlig kurs!

Höst på Skeppsudden

Från torsdag till söndag i månadsskiftet november-december hade jag en långhelg med vår nya kurs TantraLila, på Skeppsudden, och känner mig innerligt tacksam och entusiastisk inför allt som hade med denna kurs att göra.

De modiga, hängivna, nyfikna och lekfulla kursdeltagarna, den fina stämningen, samt egna nya erfarenheter och lärdomar (man blir aldrig fullärd).

Knappt ett par veckor före kursen frågade Jennie om jag möjligen kunde tänka mig att hålla kursen själv den här gången. Det var lite kort planering, men samtidigt var det inte helt överraskande – vi har haft som idé ganska länge att separera upp en del kurser mer, och just TantraLila är lite mer min bebis än Jennies. Jennie satsar mer och mer på sina YONI-kurser för kvinnor, liksom jag redan tidigare har mina manskurser. Och jag hade planerat en TantraLila på egen hand redan för ett och ett halvt år sedan, som tyvärr inte blev av. Men nu blev det alltså det.

Som assistent hade jag Lisa Salamon. Lisa är Sexsibilitycoach, och har varit med på många av våra kurser. Hon är dessutom kroppsterapeut och kursledare på egen hand, och har hållit en hel del riktigt sköna workshops, varav jag har varit med på ett par. Det var en välsignelse att ha henne med på kursen, som inspiration, resurs och hjälpreda. Och minne, när jag själv glömt något viktigt.

Jag vet att nästa kurs kommer att bli ännu bättre, ännu mer dynamisk och underbar.

Jag känner stor glädje och tacksamhet.

Ny hemsida för TantraLila!

Med en ambition att göra TantraLila mer tillgänglig och begriplig, så har jag gjort en helt egen hemsida för denna kurs, och det är den du är inne på nu. Jag hoppas att den ska ge dig inspiration och lust att ta reda på mer om våra kurser, och kanske att du får lust att komma med på kursen vid tillfälle – du är då varmt välkommen att anmäla dig.